کانون یاریگران زندگی

آموزش و پرورش ناحیه 4 شیراز

کانون یاریگران زندگی

آموزش و پرورش ناحیه 4 شیراز

  • ۰
  • ۰

 

کانون یاریگران زندگی در سال 98-99 به عنوان طرحی ملی در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی و مبارزه با اعتیاد و مصرف مواد مخدر در مدارس تشکیل گردید.

 

علی عسکر نجفی، مدیرکل آموزش و پرورش فارس ، ۱۱ آبان‌ماه در جلسه شورای استانی سیاست‌گذاری اجرای طرح «یاری‌گران زندگی» در مدارس استان گفت: هدف اصلی این طرح کاهش تمایل و خودداری از تجربه مصرف مواد مخدر و پیشگیری از آسیب‌پذیری و بروز اعتیاد در دانش‌آموزان است.
وی افزود: این طرح در مرحله اول خود در سال جاری، همانند سراسر کشور در ۲۰ درصد مدارس فارس اجرا می‌شود و پس از بررسی نتایج آن در سال آینده در ۶۰ درصد مدارس و در سال ۱۴۰۰ نیز در همه مدارس اجرا خواهد شد.
ایشان تأکید کرد : برای اجرای مطلوب این طرح از ظرفیت‌های مدارس کشور همچون مشاورین و به‌ویژه تشکل‌های رسمی و غیررسمی فعال برای پیشگیری، کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی ،به‌ویژه اعتیاد در مدارس و جامعه دانش‌آموزی استفاده می‌شود.

لیلا نورافشان، رئیس اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی آموزش ‌و پرورش فارس هم در این جلسه گفت: به دنبال آن هستیم تا به بهره‌گیری از ظرفیت‌های تشکل‌های دانش‌آموزی در مدارس و سایر نهادها و گروه‌های رسمی و غیر رسمی مرتبط، این طرح را تا رسیدن به نتیجه مطلوب پیگیری کنیم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

علی عسکر نجفی، مدیرکل آموزش و پرورش فارس ، ۷ دی‌ماه در نهمین جلسه کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و آیین افتتاح طرح یاریگران زندگی در دبیرستان شهید ترکمان ناحیه سه شیراز، از اجرای طرح «یاریگران زندگی» در ۵۰۸ مدرسه استان خبر داد و گفت: طرح یاریگران زندگی بسترساز نشاط، شادابی و پویایی در مدارس است.
وی افزود: اگر نشاط، پویایی و آرامش در جوانان، نوجوانان و دانش‌آموزان وجود نداشته باشد یادگیری خوب اتفاق نمی‌افتد و آموزش ‌و پرورش بر مدار صحیح خود قرار نمی‌گیرد .

  • و طرح یاریگران زندگی با هدف جلب مشارکت همسالان و حمایت فعالانه والدین و کارکنان مدارس در راستای پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی در بین دانش‌آموزان، برای اولین بار در کشور و مدارس فارس اجرا می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش فارس با اشاره به اینکه این طرح با هدف پیشگیری از شیوع اعتیاد بین نوجوانان و جوانان به‌ویژه دانش‌آموزان معرفی ‌شده است، گفت: در این طرح تمام تلاشمان این است که از استعدادها، پتانسیل‌ها و قابلیت‌های تشکل‌های دانش‌آموزی نهایت استفاده را ببریم .
وی بیان کرد: بر اساس این طرح از ظرفیت همه تشکّل‌های دانش‌آموزی همچون انجمن اسلامی، سازمان دانش‌آموزی، همیار مشاور، سفیران پیشگیری و...در آموزش پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی استفاده می‌شود.

 

رئیس اداره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش فارس با اشاره به اینکه کانونهای فرهنگی و تربیتی به عنوان دبیرخانه اجرایی و پایگاه آموزشی طرح یاریگران زندگی انتخاب شده اند گفت:

هدف استفاده از توان یکدیگر و ایجاد هم افزایی در راستای پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی  ناشی از مواردی مثل اعتیاد می باشد و شرح وظایفی نیز در این خصوص برای هر بخش نوشته شده و زیر مجموعه هایی برای آن تعریف شده است ؛ همچنین کانونها به عنوان دبیرخانه های اجرایی و اداره مشاوره تربیتی و مرکز مشاوره به عنوان دبیرخانه مداخلات  و رصد و پایش در ادارات فعالیت می نمایند .

وی گفت: بخشی از این شیوه نامه تشکلهای مختلف دانش آموزی را در کنار هم قرار داده و تلاش دارد تا در هر مدرسه انجمن اسلامی، سازمان دانش آموزی، بسیج دانش آموزی ، همیار مشاور،همیار پیشگیری ، سفیران سلامت و همیار پلیس همگی را آموزش دهیم ، سپس از طریق شیوه آموزش همسالان آموخته ها را به سایر دانش آموزان منتقل نماییم.

رئیس اداره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش فارس افزود: درحین انجام این کار مدیر مدرسه موظف است نقشه خطر پذیری مدرسه را تدوین و بر اساس آن مسئله را با استفاده از ظرفیت ها و نیروهای خارج از سازمان مثل مسجد ، شورا و بزرگان محلی ،  فرمانداری ، بخشداری و .. که در کنار او قرار دارند استفاده نماید.

 

 

  • ۹۸/۱۰/۱۱
  • کانون یاریگران زندگی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی